Skip to main content

Centre de Difusio Tecnologica de la Fusta i del Moble de Catalunya

CENFIM - е клъстер за обзавеждане на дома и бизнеса както и център за иновации, който има мисията да допринесе за подобряване на конкурентоспособността на мебелните производители и компаниите по всички интериорни вериги на стойност. Той е създаден от асоциации на фирми от дървен и мебелен сектор и публични образувания като нестопанска организация. В него има 140 асоциирани компании от сектора на обзавеждането: мебели, дърводелски изделия, подови настилки, бани, осветление и домашен текстил.

CENFIM допринася за конкурентоспособността на компаниите членки, подобрявайки своите иновации и капацитет за комерсиализация чрез насърчаване на съвместни проекти и обучение. Иновационните дейности на CENFIM са фокусирани в 4 области:
1) дигитализация;
2) кръгова икономика;
3) дизайн на продукта; и;
4) управление на организацията.

За да подпомогне комерсиализацията на компаниите членове, CENFIM създаде пазара на интериор на хотела, InteriHotel(https://www.interihotel.com/en/), с годишно издание в Барселона, шоурумите WEcontract (https://www.wecontractbcn.com/) в Барселона и в Мадрид и B2B онлайн платформата HiContract(https://www.hicontract.net/).

Partners

Mälardalens högskola logo
Technological University Dublin logo
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est logo
Business Innovation Center Innobridge logo
CIVIC Computing Limited logo
Centre de Difusio Tecnologica de la Fusta i del Moble de Catalunya logo